OVER ONS

Hollandse Nieuwe!

Muziek maken is onze passie en wij geloven in de kracht van muziek in onze moerstaal. We zijn er van overtuigd dat popmuziek in het Nederlands – en Fries!- mensen meer raakt dan in een andere taal. We bouwen voort op het werk van onze helden uit de Nederpop-geschiedenis. Onze originele Nederlandstalige en Friese nummers komen recht uit het hart en op ambachtelijke wijze tot stand.

Onze muziek komt voort uit een mengeling van stedelijke- en plattelandsinvloeden. Dat is met een Friese leadzanger en meestal Haagse muzikanten ook geen toeval. We spelen voor ons eigen plezier en die van het publiek. We streven naar sfeer, gezelligheid en contact met een swingend publiek en zorgen dan ook altijd voor de vrolijke noot! Onze liedjes worden onder andere gedraaid op Omrop Fryslân en op het Friese Songfestival LIET hebben we al eens de 2e en 4e prijs gewonnen, naast een 1e prijs op het Singer Song Festival “Verzet de Zinnen” in Delft.

BOOTS staat garant voor een stevige portie Nederrock/pop, waar echter ook het gevoelige lied niet ontbreekt. De band is ontstaan vanaf 2013 met verschillende doorgewinterde muzikanten rondom de Fries/Haagse leadzanger Gerben Boots.

BOOTS heeft een eigentijdse, melodieuze sound en is niet snel te vergelijken met andere Nederlandstalige bands. De sound is geïnspireerd op een mengeling van Amerikaanse, Nederlandse en Friese rockbands. De band heeft daarmee een geheel eigen stijl ontwikkeld met, goed in het gehoor liggende, “catchy” nummers.

BOOTS heeft door de jaren heen gespeeld met diverse topmuzikanten rondom leadzanger Gerben Boots en bestaat momenteel uit:

Rob Boshuijzen (drums), Martin Hendriks (sologitaar/backing vocals), Johan Schippers (sologitaar/backing vocals), David Guurink (basgitaar) en Gerben Boots (leadzang/slaggitaar).

BIO’s

———————————-

 Rob Boshuizen

Rob is al 35 jaar achter zijn drumstel te vinden. In de loop der jaren heeft hij als motor in de machinekamer van heel wat bands gefungeerd, en daarmee een gedegen reputatie als live– en studiodrummer opgebouwd.

Hij heeft albums opgenomen met o.a. Nederlandse symfo/progrock bands als Maryson (met Thijs van Leer), ICE, en met artiesten als o.a. Michael Riesenbeck en FanFields. Verder heeft hij met een groot aantal artiesten samengewerkt, zoals onder andere Mariska Veres (Shocking Blue) en de ex-leden van de band Vitesse. Met deze laatste heeft hij een live DVD en live dubbel-CD opgenomen.

Als drumdocent was hij onder andere verbonden aan de International Music School in Den Haag, en kan hij terugkijken op inmiddels bijna 20 jaar doceerervaring. Rob is naast de vaste drummer van BOOTS een veelgevraagd sessiedrummer en is hierdoor ook regelmatig door het hele land te zien.

———————————-

 Martin Hendriks

Met zo’n 1000 optredens achter zijn naam in diverse rock-, pop-, soul- en discobands met zowel eigen werk als covers is Martin Hendriks in 2017 toegetreden tot BOOTS. Martin staat er bekend om om op zijn eigen eigenwijze wijze pit toe te voegen aan het repertoire. Bij BOOTS worden hierdoor de scherpe randjes verder aangescherpt en flair gebracht in de sfeervollere nummers. Kortom, een waardevolle aanvulling in aanloop naar de ‘roaring’ 2020’s!

————————————-

 Johan Schippers

Muziek werd hem met de paplepel ingegoten door zijn vader en op zijn 9e begon hij met zijn eerste gitaarlessen. In vele bands vele muziekstijlen gespeeld maar de voorkeur gaat toch uit naar o.a. Rock & roll, classic rock. Kreeg in voorgaande bands de bijnnaam “de jus” vanwege ook het subtiele spel, maar waar nodig wordt er natuurlijk stevig gerockt. In zijn spel zijn zijn helden als Mark Knopfler en Eric Clapton met regelmaat  te herkennen. Hij staat te popelen om het voor hem onontgonnen gebied van het eigen repertoire van BOOTS te gaan beetpakken. Ready to BOOTS dus……

————————————-

 David Guurink

Vanaf zijn vijftiende jaar speelt David Guurink in een Band met eigen werk in het HPC. Na dat hij gevraagd was om te komen bassen bij the cult tribute band volgde het één en het ander en sinds 2018 te vinden bij de band BOOTS als onderdeel van de ritmesectie.

————————————-

   Gerben Boots

Gerben Boots is de frontman en leadzanger/slaggitarist van BOOTS en schrijft het nederpop/rock repertoire van de band. Vooraf aan BOOTS speelde hij al vele jaren in diverse coverbands en werkte hij aan verschillende muziekprojecten. De laatste jaren richt hij zich voornamelijk op Friese en Nederlandstalige liedjes.

Gerben heeft reeds twee goed ontvangen singles uitgebracht: “Ik Zou Wel Willen” (“Ik Soe It Wolle” in het Fries) en “Ik Verdwaal Niet Meer”. Vooral op de Friese radiozenders worden zijn liedjes veelvuldig gedraaid. Op het Friese songfestival “Liet” heeft hij zowel een 2e als een 4e prijs gewonnen. Ook heeft hij met bassist Ivo von Oven het singer-songwriter festival “Verzet de Zinnen ” in Delft gewonnen.

Gerben is tevens mede-eigenaar en oprichter van www.bedrijfslied.nl . Samen met muziekstudio High Waves biedt hij muziekworkshops aan en maakt “muziek op maat” voor bedrijven en overheden. Er zijn al diverse congressen, symposia en bedrijfsuitjes met hun ter plekke bedachte liedjes opgeluisterd. Daarnaast vindt Gerben het leuk om af en toe op basisscholen muziek in de klas te brengen.

 

Comments are closed.